Mellem by og hav

Nicolinehus skaber sammenhæng mellem by og hav.

I den næsten uvirkelige passage mellem by og hav lig­ger Nicolinehus. På et sted rundet af byens puls og havets bølgeslag, unikt placeret mellem kultur og natur, møder man her et hus for mennesker, der holder af by, hav, liv. Ganske enkelt et hus for mennesker, der holder af mennesker.

Nicolinehus tilbyder overraskende oplevelser af sammenhænge og overgange mellem inde og ude, mellem intimt og storslået, mellem det, der binder os sammen og det, der gør os til originale individer. Så velkom­men til Nicolinehus. Til udeliv i gårdhaver, på grønne altaner, til hyggeligt indeliv, familieliv, singleliv, byliv, naturliv, ældreliv, foreningsliv, forretningsliv og hvad livet ellers bringer. Til forskellighed, til samhørighed, til hele livet samlet på ét sted.

Mellem Mennesker

Nicolinehus er noget særligt. Ikke noget særligt fashionabelt.

Idéen bag Nicolinehus er lige så enkel, som den er ambitiøs: At skabe et fleksibelt hjem til moderne fælles skaber. Vi indrømmer gerne, at huset både er et opgør med individuali smens forstenede arkitektur og pligtfællesskabets omklamrende ensretning. Nicolinehus er skabt med visionen om at bringe mennesker sammen af lyst. Den slags lyst, der gør et hus til et hjem og et hjem til en ramme, hvor man genfinder sig selv og sine nærmeste.

Måske endda en ramme, hvor man hele livet genopfinder sig selv og sine fællesskaber. Har vi glemt, at når en dør lukkes, så åbnes en ny. At når vi lukker ét kapital i vores liv, så åbner vi et nyt. Hvad hvis vi kunne designe et hus med plads til at finde sammen igen. Og igen. Og igen. Nicolinehus er tegnet i denne over­bevisning: At fællesskaber er noget, vi skaber og genskaber hele tiden. At det sker via originale møder mellem by og hav. Mellem mennesker. Mellem rum i byen.

Mellem rum i byen

Nicolinehus gør Aarhus større ved at gøre afstanden mellem C og Ø mindre.

Anlagt mellem det gamle og det nye Aarhus, har Nicolinehus en så perfekt beliggenhed, at det forpligter. Nicolinehus er skabt til at trække by, hav og liv sammen igen. Skabt til at udvide og udvikle lokalmiljøet ved at skabe en tættere forbindelse mellem by og hav, mellem mennesker og mellem rum i lokalmiljøet. Som dermed bliver til et lokalmiljø. Ved at give mulighed for at integrere og videreudvikle nabo arealerne og virkeliggøre drømmen om en nærværende ny bydel i Aarhus for hele Aarhus.

Nicolinehus er derfor mere end et bygningsværk. Det er livsværk, der skaber rum i rummet, udnytter mellem rummene, der, hvor kendt og ukendt støder sammen. Lige der på kajen, hvor Aarhus møder verden med lav sol, høj cigarføring og i øjenhøjde med by, hav og liv. Sammen igen med netop det nærvær, der gør Aarhus til Aarhus og Aarhus til et sted i verden, som verden endelig har fået øjnene op for.